Om mig


Mitt namn är Kristina Fredlund, i allmänhet kallad Kicki.
Vi flyttade till Vikmanshyttan, ett samhälle 1 mil utanför Hedemora, sommaren 2008. Tidigare bodde vi i Arkhyttan Stora Skedvi i 37 år där vi hade uppfödning av travhästar i liten skala

 

Jag är även begåvad med tre barn och 9 barnbarn, den senaste född 27 maj 2009.
 

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade redan som 17 åring till Dalarna tillsammans med min blivande man.

 

Jag har alltid haft ett stort djurintresse och när jag varken blev veterinär eller bondmora, som var min barndoms drömyrken, så fick det bli hästskötare.

 

I 40 år har jag arbetet i det yrket tillsammans med min man, som lika länge var travtränare på Romme Travbana i Borlänge.

2007 pensionerade vi oss från hästarna, då vi sålde de sista 5. Nu får vi nöja oss med att kolla hur det går för våra uppfödningar.

 

Min första hund, den kom jag kom hem med gömd under jackan, det var troligen  korsning schäfer/collie, han såg ut som en tervuren. 

Jag var 13 år gammal och hade fått valpen, som var ca 6 veckor, av en klasskamrats storebror som var sopåkare och hade hittat två levande valpar i en soptunna, jag minns än hur den lilla valpen var full av senap i pälsen och luktade snusk.

Där började mitt hundägande och sedan den dagen har jag aldrig varit utan hund.

 

Min första hund Raje ca 1 år gammal

 

Inom "hunderiet" är jag ganska aktiv, även om jag trappat ner mycket. Jag har varit kassör i Boxerklubben Gävle Dala mellan 1990 och 2007. Nu sitter jag bara i styrelsen, men även där ska jag avsäga mig min plats. (Vilket jag gjorde 2009). Är SBK-instruktör och håller de flesta  sorters kurser, även om valpkurser och appellkurser är de roligaste. Har också hållit kurser för enbart boxer i Boxerklubben Gävle Dalas regi. Jag är utbildad tävlingsledare och mentalfigurant. Den mentala biten på hund intresserar mig mycket. Men tyvärr har jag från 2008 sett mig tvungen att sluta figurera på MH och MT, då kroppen säger ifrån.

 

Intressen i icke hundvärlden är bl.a. trädgården. Jag gillar att så blomfrön och dra upp plantor, som jag sedan placerar ut runtom på gården och på altanen i krukor och urnor. 

Jag gillar också att plocka bär och svamp, så på hösten har jag mitt eldorado, då jag kan  gå timtals i skogen med hundarna med en svampkorg på armen. Eftersom jag inte kan äta upp allt jag plockar så blir det en hel del sålt till sådana som inte själva kan ta sig till skogen.

 


copyright © travarens kennel 2004-2011